Vad är oddsen??



Igår var det alltså dags för julbordet med jobbet.
Det var helt okej! Den norska julmaten är inget att hurra över så för min del blev det potatissallad, kalkon, frukt och bröd. Längtar såååå till den svenska julmaten, det finns ingenting som slår den!! ♥


Under julbordet så hade vi också ett litet lotteri där vinsterna var en rakapparat, en mobiltelefon och en kamera.
Kameran var första pris och självklart vann Daniel den! Vi var 20 stycken, och så vinner han! Sååå jävla typiskt!! Nu undrar ni säkert varför jag inte blev glad över att han vann, jo, jag har köpt en kamera till han i julklapp!! Självklart blev jag ju glad att han vann men det är ju så himla typiskt att han vann just kameran, vad är oddsen för det liksom???


Jag var ju bara tvungen att berätta det för honom! Så idag har han öppnat den julklappen för att se om han ville ha den eller om jag skulle lämna tillbaka den, men han ville ha den. :) Så nu har vi en kamera extra, men det gör ju absolut ingenting eftersom min nuvarande kamera är helt knäpp, så då kan jag ta den som han vann, haha!


Lägger ut bilder från julbordet imorn, nu ska jag mysa lite med Daniel som ska sova här i natt också eftersom han är ledig imorn ♥ Det gillar vi!!

Skönt!




Gud va skönt att höra att det inte bara är jag som har dålig självdisciplin!!





Hett


När ska det ge sig?
Igår hade jag en makeup klass hos Lisbeth och på väg dit så kände jag att bilen var otroligt slö, den gick liksom inte fortare än 60km/h. Jag gasade och gasade men ingenting hände. När jag kom fram så var det ett stort rökmoln från vänster framdäck och bromsklossen inne i däcket var alldeles oranget av hetta! Det luktade bränt gummi och när jag stod en halvmeter ifrån bilen så kunde jag känna hur det värmde mina ben, bra på ett sätt för det var jävligt kallt ute men pappa blev ju inte så glad (fördelen med att flytta hem, kommer ni ihåg? :) ) Det fanns inte så mycket jag kunde göra där och då så det var bara att lämna bilen där...


Jag fick låna Lisbeths bil hem så nu ska jag snart åka och lämna tillbaka den, Anita och Martin måste bara komma hem först så Martin kan kolla på min bil. Dom bor ju på samma gata så det är ju perfekt.



Ikväll är det dags för julbord men innan det blir det en liten shoppingrunda, efter att jag lämnat tillbaka bilen :)
Hoppas ni får en bra lördag!
Kram på er!


Själv disciplin, vad är det?


Jag blir så trött på mig själv!
Jag har haft hela veckan på mig att städa i ordning till idag, då han taxeringsmannen skulle komma, men har jag städat något i veckan?? Svar: NEJ! Jag körde istället som en galning hem från jobbet, slutade två och han kom halv tre, för att få lägenheten i någorlunda snyggt skick.

Varför ska det vara så jävla svårt att göra något utan att behöva stressa?
Ni vet, om ni får ett sms att någon kommer och besöker er om en timme, då klarar ni att städa hela huset/lägenheten utan problem innan personen står vid dörren. Men vet du att du inte har någon tid att passa så kan det ta en hel vecka att göra samma jobb.


Vad beror det på?
 




Allt kommer upp och ikapp.


Det blev ingen träning idag.
Jag har så himla ont i ryggen! Jag och Anita tillbringade de sista tre timmarna på jobbet nere i källaren för att få ordning och reda där nere på lagret. Det blev många tunga lyft och i all stress så glömmer man att "lyfta rätt". Så nu ligger jag raklång i soffan med en rygg som värker. Men egentligen ska jag inte klaga, det finns dom som har det mycket värre än mig!




Har tänkt massa på flytten den sista tiden och det känns jätte jobbigt.
Det har först nu kommit upp för mig att jag verkligen ska flytta från Norge och jobbet, vännerna och det liv jag har byggt upp här... Jag har hela tiden gått och tänkt att "ja i januari ska jag flytta hem, det är ju långt kvar." Men dagarna går och det är inte alls långt kvar! Panik!!!
Det är inte det att jag inte vill flytta hem, för det vill jag. Jag kommer bara sakna livet här så otroligt mycket, ett liv som jag trivs väldigt bra med. Jag vet att allt kommer bli jätte bra sen också, men det känns jätte jobbigt ändå. Jag har ju liksom bott här i fyra år.. Sen att det är så många som tycker att det är tråkigt att jag ska flytta, gör inte saken lättare direkt. Men samtidigt känns det ju bra att man är omtyckt..



Usch får tårar i ögonen!


FÖRDELAR MED FLYTT:
- Jag kommer närmare familjen.
- Jag får bo tillsammans med Daniel.
- Jag kan ta upp ridningen igen.
- Jag får jobba med det jag älskar!
- Jag kan umgås med Sanna när jag vill!
- Jag kan gå på måndagsmöten och träffa alla härliga kollegor mycket oftare.
- Det blir inte lika omständigt om det skulle hända något med te.x bilen.. (det tycker pappa är bra)



NACKDELAR MED FLYTT:
- Jag lämner en fast tjänst på Clas Ohlson
- Jag lämnar alla härliga människor som jag lärt känna!
- Filipstad och allt som hör till; skitsnack, rykten, inga bra uteställen, allt är helt dött..



Okej, det är fler fördelar än nackdelar.
Då känns det mycket bättre, och jag kommer ju faktiskt komma
tillbaka och hälsa på så det är kanske inte så illa ändå då!


Fullspäckat


Hej på er!
Jag har haft fullt upp de senaste dagarna så jag har inte haft tid/ork att blogga.. Det kommer nog bli ganska lite bloggande framöver för dagarna som kommer är väldigt fullspäckade dom med. Men jag ska försöka blogga i mellan varven :)


Igår hjälpte jag Renate med lite julbords-kläder-shopping. Det var inte så lätt som jag trodde det skulle bli, hon var fruktansvärt kräsen! :) Men tillslut så hittade vi något som vi gillade och som satt jätte bra! På lördag ska jag hjälpa henne med håret och sminket, det ska bli jätte kul! Jag älskar verkligen allt som har med smink och hår att göra. Förutom hår på ryggen, det gillar jag inte!

Idag har jag haft besök av Hanna och Silje.
Vi åt lite lasagne som jag fixat i ordning, pratade lite och mös med kattungarna. Silje var gullig och hjälpte mig att färga utväxten också, det var jätte snällt av dig!!


Imorgon är det träning som gäller efter jobbet och på torsdag ska jag städa lite för på fredag kommer taxeringsmannen och tar en titt på lägenheten. Senare på fredag ska jag även ha en makeup klass, så måste hinna plocka ihop allt smink också :) Sen på lördag kommer Daniel hit (håller tummarna för att han kommer redan på fredag) och då är det dags för julbord med jobbet.. Har bokat hotellrum på hotellet där julbordet är, så det blir en extra mysig helg med hotellfrukost! ♥


Det är så skönt att ha fullspäckade dagar tycker jag..
Då får man så mycket mer gjort!


Nu ska jag gå och mysa lite mer med dom små djuren innan jag lägger mig. Det får bli en tidig kväll ikväll så jag inte kommer för sent till jobbet imorn, som jag gjorde idag! Oooops..

Bjuder på en bild på Gustav, som verkar vara eran favorit :)
Varsågoda!







Gruppbild



Tänkte jag skulle bjuda på en liten söt gruppbild på dom små..
Så varsågoda ♥



 


Från vänster:
Dennis, Gustav, Douglas och Doris


Hyllning


Fredagens idol handlade om hyllningar, jag blev så rörd att jag var tvungen att kolla på reprisen idag. Att sjunga en låt, skriva en låt.. eller göra något speciellt för en viss person, det är så fint!


Jag älskar hyllningar, så därför tänkte jag visa min lilla hyllning till världens bästa farfar som jag saknar oerhört mycket ♥




Den är inte färdig än, men vågade inte göra för mycket
på en gång eftersom det var min första tatuering :)


Utbildning


YES, då var det bokat.
9 januari ska jag på utbildning i Göteborg med alla härliga Mary Kay kollegor.
Åhhh va härligt det ska bli. Saknar er jätte mycket, ni är dom bästa och snyggaste kollegor man kan ha!


Massa kärlek till er ♥

Blondie








Jag saknar mitt blonda hår!! :(



Sockerkaka



Jag har precis tagit ur en sockerkaka ur ugnen.
Roger, en kille på jobbet, fyller år idag så jag tänkte vara lite snäll och bjuda på sockerkaka idag. :)
Ska bli spännande och se hur den blev att se ut.. Gjorde en så kallad tigerkaka, något jag aldrig har gjort förut men det ska nog bli bra. :)

Ska passa på att säga grattis till mamma också som fyller år idag!
Saknar dig! ♥


Nu ska jag ta en kik på kakan och sen göra mig klar för jobbet.
Hej så länge!


Lycka.



Daniel sov här i natt också
Tänk att det kan passa så bra, två gånger på en och samma vecka! Helt otroligt!
Nu är han på väg hem igen, det är alltid lika jobbig när man måste skiljas... Men det är ju bara 1½ vecka kvar till vi ses igen, och då är det julbord med jobbet som gäller!! :)



 En bild på oss från Malin och Fredriks bröllop.


Ett litet ljus i mörkret



Daniel kommer hit ikväll!!
Han skulle köra någon maskin till Sandefjord så då tänkte han övernatta hos mig, vilket jag tyckte var en väldigt bra idé :) Så nu vill jag att dagen bara ska rinna iväg så jag får åka och hämta honom! Vill ha dig här nu!!


För övrigt så har mäklaren precis varit här. Det tog henne fem minuter att kolla igenom lägenheten och notera lite.. :) Fotograf och taxeringsman skulle komma en annan dag, så nu gäller det att hålla rent och snyggt hela tiden.

Nu ska jag fixa lite käk innan det är dags att åka iväg till jobbet.
Kram till er ♥


Tomrum



Det är så hemskt. Jag kan inte fatta det.


Alla mina tankar är hos er, familj och vänner!
Jag hoppas verkligen att ni har stöd så ni klarar er igenom det här.
Det är så fruktansvärt!


Vila i frid Eveline.


Träningsvärk



Jag har sån fruktansvärd träningsvärk idag.
Klarade nästan inte att hänga upp tvätten förut.
Armarna bara skakade och vägrade att sammarbeta med mig.
Men det är helt underbart, jag älskar träningsvärk!

Imorn hade jag och Anita tänkt träna innan jobbet,
men det blir det inget med för min del. Mäklaren kommer
och ska kolla på lägenheten halv tolv.. Typiskt!


Havariet


Igår hade jag en jätte mysig kväll med Hanna.
Vi satt på Havariet i över två timmar och bara mös. Drack varm oboy med grädde och bara pratade om allt möjligt. Hanna är nog den mest ärliga personen jag känner! Hon säger precis vad hon tycker och tänker och det är så himla härligt!


Jag kommer sakna dig jätte mycket när jag flyttar!!!



Jag och Hanna på midsommar :)



Härliga söndag!


Vilken härlig dag det har varit idag.
Jag hade besök av Silje och Öistein på förmiddagen. Sedan åkte jag in till Horten och solade och tränade med Anita. Det var otroligt skönt att sola måste jag säga, vet inte när jag gjorde det sist!! Får bli lite mer sånt framöver tror jag :)

När Silje och Öistein var här så plockade vi fram alla kattungarna och lät dem krypa fritt på mattan i vardagsrummet. Dom är verkligen så himla söta!


Nu ska jag ta en dusch och sen åka ner till bryggan och möta Hanna.
Vi ska till Havariet och snacka lite skit ;)

Hoppas ni har en bra söndag!
Kram på er


Sötnosar!



Hej på er!
Hoppas ni mår bra i det ruggiga regn/snö vädret.

Här i Norge händer det grejer minsann.
Kattungarna börjar komma på fötterna nu men dom har inte riktigt fått till balansen än, dom ser typ ut som fyra små fyllon som försöker ta sig från punkt A till punkt B. Men dom är såååå himla söta!

I torsdags var jag till veterinären och undersökte två av dom. Upptäckte nämligen i onsdags att dom hade fullt med var i ögonen, så dom kunde inte se. Tyckte det var lika bra att ta en koll hos veterinären. Han menade att det var helt normalt att dom kan få lite inflammation några dagar efter att dom har öppnat sina ögon så det var absolut inge farligt..  Själva undersökningen tog 5 minuter och kostade 640 kr. Billigt och bra!! Men det var värt varenda krona, vill ju att dom små liven ska må bra! :)

Idag, två dagar senare så ser dom helt friska ut men jag ska ändå fortsätta att smörja med salvan så det inte kommer tillbaka.




 
Någon som har något förslag på vad dom små livet kan heta?? :)
Dom två oranga är killar, den gråa är en tjej men den svarta vet jag inte rikigt...det är lite svårt att se.



Ooops!!



Då var jackan beställd, bara sådär... Ooops!





Prôppmätt!



Usch, jag har precis ätit och jag blev så där äckligt mätt, som jag annars bara blir på julafton. Usch det är inte bra. Det är nästan så jag vill gå och spy upp allt igen. Varför ska jag alltid äta så himla mycket för?? 


  


PINK



























Det var den bästa konserten ever!
Britney Spears kan slänga sig i väggen! :)


Toppen!


Nu är jag tillbaka i Norge och till vardagens verklighet.
Jag har verkligen haft en toppen helg i Filipstad. Den bästa helgen på länge!

Men nu är det bara att ladda om och jobba (ihjäl sig) igen.
Har gått tillbaka på 100% nu och det känns faktiskt helt okej, även om det bara var andra dagen idag. Får se hur det går framöver, men jag håller tummarna för att jag kommer stå ut den korta tiden som är kvar. :)


Nu ska jag kolla på Greys, men imorn bjuder jag på massa bilder från Pink konserten jag var på igår!! Det får ni inte missa ;)

Puss på er så länge!


Sverige


Nu har jag packat klart.
Det blev bara en kartong, pappa tog ju med ganska mycket hem förra gången han var här så jag sorterar och flyttar in det i huset först så slipper det bli så mycket på en gång sen när jag kommer i januari! :) Självklart skulle jag kunna packa ner mycket mer men det blir ju så himla tomt! Vill ju gärna inte bo i en tom lägenhet och vi har 2½ månad på oss att tömma den och det ska inte vara några problem..

Imorn ska jag hämta Silje vid bussen halv åtta sen åker vi mot Sverige och Filipstad.
Jag har längtat i fyra veckor efter den här helgen och snart är den här!


Underbart!


En vecka


Idag är det en vecka sedan Donna blev mamma!
Allt går så himla bra och Donna är jätte duktig!
Det är ganska fascinerande att hon vet precis hur och vad
hon ska göra även om hon aldrig har haft bebisar förut.

Imorgon tar jag med mig Donna och dom små fyra till Filipstad,
så är det någon som vill mysa lite och se dom i verkligheten är det bara att säga till! :)







Middag


Idag var jag "duktig" i köket igen.
Jag gjorde köttfärssås och spaghetti till lunch innan jag åkte iväg till jobbet. Jag kommer ju aldrig ihåg hur jag gjorde köttfärssåsen förra gången så varje gång blir det en ny variant! Lite roligt det också, att prova lite olika. Så länge det bli gott vill säga!


Dagens köttfärssås bestod av:
400 g köttfärs
½ grön paprika
½ lök
grädde
mjölk
ketchup
salt och peppar



 

 
DET BLEV SUPER GOTT!



Miss i planeringen!


Gud va trött jag blir på mig själv!!!
Jag och Anita skulle ju träna Step idag 09.30. Men jag vaknar 09.20 av att hon skickar ett sms och förklarar att hon blir lite sen. Helvete! Där låg jag, i sängen, helt nyvaken och fattade ingenting tills det slog mig att vi skulle träna.

Så idag blir det alltså ingen träning!
Jag får helt enkelt ta tillfället i akt och börja packa ner grejer som ska med hem istället.. Ska hämta fyrverkerier imorn också som ska med till Filipstad. Bilen kommer bli fullproppad med allt som ska med;

♦ Donna med bebisar
♦ Min packning
♦ Siljes packning
♦ Fyrverkerier
♦ Det jag packar idag


Jaja, bara att börja då ;)
Kram



Ge mig!!



Jag måste verkligen ha en ny vinterjacka.
I dagsläget har jag en kort dunjacka, men det blir så himla kallt åt baken och den Peak kappan jag har är inte särskilt varm nu när det börjar bli riktigt kallt. Om jag ska ha någon chans att bli varm i den måste jag ha flera lag tröjor under och det finns inget värre än att vara påpölsad lager på lager. Det blir så himla instängt!

Att jag fick ett medlemsmail från Peak igår kunde ju inte passat bättre!
Hittade massa fina jackor men fastnade speciellt för denna:




Det får nog bli en visit på Peak någon gång under veckan,
det är ju 6 dagar kvar till löning!! ♥

 


Frustrerande!


 

Idag är Daniel i Norge och kör.
Det är så frustrerande så jag blir galen snart!!
Han ringde förut när han var i Moss,
det är liksom så himla nära men ändå så långt bort.



Vill träffa dig NU! ♥

Men jag får helt enkelt stå ut i tre dagar till!
Sen på fredag så ses vi igen..
Det ska bli helt underbart!

Saknar dig,
tänker på dig,
längtar efter dig och
älskar dig!


PUSS






Svensk i Norge, fortsättning.


Idag ringde pappa till NAV för att höra lite angående min sjukskrivning, som enligt lönekontoret inte var giltig bara för att den var svensk.

Han på NAV menade att det inte alls var några problem att sjukskrivningen var svensk. Jag kommer få mina pengar, men det kommer ta lite längre tid eftersom dom på avdelningen för utländska ärenden måste hantera den först.



Nu så!


Nu helt plötsligt funkar min iPod igen.
Konstigt! Men ingen är gladare än jag!
Ska bli skönt med lite sällskap på träningarna och promenaderna, finns inget värre än att träna utan riktigt bra musik. Man blir så mycket mer peppad när man har musik i öronen! :)

På tal om träning så har jag blivit förkyld, inget allvarligt bara lite snor i näsan. Men jag skippar promenaden idag, i förebyggande syfte och laddar inför träningen med Anita imorn istället ;) Då blir det antingen Step eller Aerobic, det blir grejer det!



Svensk i Norge


Jag blir tokig!
Att det alltid ska vara massa krångel så fort jag ska göra något, bara för att jag är svensk!! Mitt bekymmer nu är att jag inte kommer få några pengar från NAV. Grunden: Jag har en svensk sjukskrivning och den gäller inte i Norge.


Vad fan ska det spela för någon roll om det är en svensk eller norsk läkare som sjukskriver mig???


Ett djupt andetag


Snart är det dags att pallra sig iväg till jobbet.
Är lite nervös, spänd och otroligt taggad.
Jag vet att det kommer kläckas någon kommentar idag, det är jag helt säker på! Det bästa jag kan göra då är att ta ett djupt andetag och gå därifrån.

Innan jobbet tänkte jag gå förbi My Cafe och köpa med lite nudlar med kyckling som jag kan äta på jobbet ;) Anita har lunch halv fyra så det passar ju perfekt!!

Ni får ha en fortsatt fin dag i det kalla höstvädret!
Kram


En regnig höstdag





Idag är det verkligen ett riktigt busväder ute!
Vet egentligen inte vad det var som fick mig att ta en promenad i morse, det blåser hej vilt och regnet öser ner! Det är inte direkt något mysigt väder att vara ute och gå i, men det var oerhört skönt att komma in sen och ta en varm dusch! :)


Syskon kärlek



Detta kan man kalla syskon kärlek!







Härligt!


Nu är helgen över och det är bara fyra dagar kvar till jag åker hem till Filipstad! Det ska bli underbart! Har inte träffat Daniel på en månad, och det är lääääänge! Saknar honom så jag tror jag spricker snart! ♥ 




RSS 2.0